Sezdil İle Mutluluk Ara

Öne Çıkan Yayın

YKS İÇİN MORAL!!

Bugün ne yazmak istediğimi düşünürken sınav stresi geldi aklıma. Arkadaşlar, canlarım, bir tanelerim evet bunalıyoruz, dayanacak gücümüz kuv...

18 Şubat 2020 Salı

YAPILACAKLAR LİSTEMİZ!!

1-)Kız Kumu Plajı'nda Yürümek 
 Muğla Marmaris'e bulunan bu plaj kumlar üzerinde kıyıdan kıyıya yürüyerek güzel bir hatıra bıraktırıyor. Turistlerin uğrak yeri olan bu plaja giriş ücretsizdir. Ve herhangi bir işletmeye ait değildir.
PEKİ NASIL OLUŞTU?

Bir kral ve prenses varmış. Prenses sahilde dolaşırken onu kaçırmaya gelen korsanlardan kaçmaya çalışır. Bu sırada prensesimiz sahildeki kumları eteğine doldurur ve denize doğru koşar. Yüzme bilmeyen prenses attığı her adımda eteğinde kumları denize saçar ve kendisine denizin üzerinde bir yol oluşturur. Ancak bu sırada hava kararır ve karşı kıyıya geçecek yolu oluşturamaz. Tam da bu sırada eteğindeki kumlar biter ve oracıkta boğulur.

Her ne kadar zaman içerisinde toprak dağılmaya başlamış olsa da aynı hikayede de yer aldığı gibi kızıl renkli çakıllı kum oldukça uzaktan bile farkedilir. Sadece kara yolu ile değil de bir çok tekne tatili yapanlarında ana duraklarından biri olmaktadır.

2-)Didim-Mavişehir Gün Batımı İzlemek

 Türkiye'nin muhteşem harikalarından biri diyebilirim. Mutlaka ama mutlaka gidip görmeniz gereken bir yer bırakayım buraya. İnternette göremeyeceğiniz bir yapılacaklar listesi.

Gün batımını oradaki cafelerde işletmelerde izleyebiliyoruz. Çiğbörek yeme imkanımız var ve Didim'e 15 dakika mesafede. Gün batımı olurken sanki Güneşi teknenin içine düşüyor gibi görüyoruz ve mükemmel bir his bırakıyor içimizde. Mutlaka ama mutlaka gitmelisiniz.


3-)Rize-Ayder Yaylası'na Gitmek

 En güzel şekilde oksijene doyabileceğiniz bir yer. Doğal güzelliği ile dünyanın en mükemmel yerleri diyebiliriz. En yükseğe çıktığınız zaman Gelin Tülü Şelalesini görmek için değer bir yol kat ediyorsunuz. Dağların arasından incecik bir şelale. Görülmeye değer yerler. Ve kumda kahve. Ayder'in bence olmazsa olması. Belki de en güzel kahveyi orda içtim.

Salıncak sırası çok olsada kesinlikle beklemeye değer. Dağların arasında yeşillerin içinde uçuyormuşuz gibi oluyor. Ve tabi ki oradaki ahşap evlerde kalarakta unutulmayacak bir anı bırakabilirsiniz.

Yazın gitseniz bile üstünüze hırka almayı unutmayın Ayder hep serin olur. Yolları da tehlikeli olduğu için gündüz gözü ile gitmenizi tavsiye ediyorum.


Sizi seviyoruz Sezdil🙏💜

2 yorum:




BİZ DE SİZİ BEKLİYORDUK 😊😍